Ingredienser
Pepparkaksmuffins
- 140 g Strösocker
- 2 st Ägg
- 125 g Vetemjöl
- 2 tsk Kanel
- 2 tsk Ingefära
- 1 tsk Kryddnejlika
- 2 tsk Bikarbonat
- 80 g Filmjölk
- 80 g Färska lingon el Lingonsylt
- 75 g Smält smör
Cream Cheese Frosting
- 200 g Cream cheese (Gärna Philadelphia)
- 5 dl Vispgrädde
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1-2 dl Florsocker
Instruktioner
Pepparkaksmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn och sätt muffinsformarna i en muffinsplåt.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda samman alla torra ingredienserna i en bunke och rör ner de i äggsmeten.
- Smält smöret och blanda in i smeten.
- Blanda sedan i filmjölken och lingonen.
- Häll smeten i formarna och grädda i ca 10-12 min. Känn efter med en sticka.
Cream cheese frosting
- Börja vispa vispgrädden tills du har fått lite fastare form.
- Blanda i cream cheesen, florsocker och vaniljpulver och fortsätt vispa tills den har blivit slät och krämigt.
- Spritsa dina muffins som du önskar och dekorera med strössel eller pepparkakor.