Ingredienser
Brownie
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 1/2 tsk Vaniljpulver
- 50 g Smält smör
- 1/2 dl Solrosolja
- 1 dl Ljus sirap
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Kakao
- 1 tsk Bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g Hackad mörk choklad 70%
Chokladganache
- 350 g Mjölkchoklad 40%
- 3 dl Vispgrädde
- 50 g Glykossirap
- 25 g Smör
Instruktioner
Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
- Smält smöret och häll i solrosolja och sirapen. Blanda sedan det med äggsmeten.
- Blanda resterande torra ingretienser tillsammans och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i micro eller över vattenbad. Blanda sedan den med smeten.
- Placera bakplåtspapper på din plåt och fyll med smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
- Låt kakan svalna och stansa ut önskade bitar.
Chokladganache
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Koka grädden och glykosen i en kastrull och häll över chokladen. Låt stå i 2 minuter.
- Rör om tills chokladen har smält. Låt svalna till ca 35 grader.
- Mixa i smöret och saltet med en stavmixer.
- Täck sedan med plastfilm och låt stå i kyl eller i rumstemperatur över natten.
- Spritsa sedan över dina brownies.