Skip to content
Open navigation

Browniebitar med chokladganache

Brownie bites to die for. En frestande chokladbit med sin intensiva och djupa chokladsmak. Min egen favorit och är perfekt för att tillfredsställa ditt sötsug eller för att fira speciella tillfällen.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Brownie

    Chokladganache

    Instruktioner

    Brownie

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
    3. Smält smöret och häll i solrosolja och sirapen. Blanda sedan det med äggsmeten.
    4. Blanda resterande torra ingretienser tillsammans och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka chokladen och smält den i micro eller över vattenbad. Blanda sedan den med smeten.
    6. Placera bakplåtspapper på din plåt och fyll med smeten.
    7. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
    8. Låt kakan svalna och stansa ut önskade bitar.

    Chokladganache

    1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
    2. Koka grädden och glykosen i en kastrull och häll över chokladen. Låt stå i 2 minuter.
    3. Rör om tills chokladen har smält. Låt svalna till ca 35 grader.
    4. Mixa i smöret och saltet med en stavmixer.
    5. Täck sedan med plastfilm och låt stå i kyl eller i rumstemperatur över natten.
    6. Spritsa sedan över dina brownies.

    Notes