Skip to content
Open navigation

Persika och kardemumma cupcakes

Kardemumma bottnar med persika fyllning och frosting. En utsökt dessert med flera lager att njuta.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Kardemumma muffins

    Persika kräm

    Cream Cheese frosting

    Instruktioner

    Kardemumma muffins

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
    3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda ihop resterande torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Placera ut muffinsformar på en muffinsplkåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    6. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.

    Persika kräm

    1. Mixa persikahalvorna med en stavmixer till en pure och koka upp det med glykosen i ett par minuter.
    2. Häll persikapurén över hackade chokladen och smöret. Mixa med en stavmix.
    3. Lägg splastfilm över och låt den stå i kylen över natten.

    Cream Cheese frosting

    1. Börja vispa vispgrädden lite lätt i ca 2-3 min.
    2. Tillsätt florsocker, vaniljpulver och cream cheesen. Vispa tills du har en fin kräm.

    Notes