Ingredienser
Kardemumma muffins
- 3 st Ägg
- 2 1/2 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 100 g Smält smör
- 1 dl Mjölk
- 3 1/2 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1/2 tsk Havssalt
- 1 msk Malen kardemumma kärnor
Persika kräm
- 200 g Vit choklad
- 480 g Konserverad Persikahalvor
- 30 g Glykossirap
- 25 g Smör
Cream Cheese frosting
- 2 1/2 dl Vispgrädde
- 50 g Florsocker
- 200 g Kylskåpskall cream cheese
- 1 tsk Vaniljpulver
Instruktioner
Kardemumma muffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
- Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
- Blanda ihop resterande torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut muffinsformar på en muffinsplkåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.
Persika kräm
- Mixa persikahalvorna med en stavmixer till en pure och koka upp det med glykosen i ett par minuter.
- Häll persikapurén över hackade chokladen och smöret. Mixa med en stavmix.
- Lägg splastfilm över och låt den stå i kylen över natten.
Cream Cheese frosting
- Börja vispa vispgrädden lite lätt i ca 2-3 min.
- Tillsätt florsocker, vaniljpulver och cream cheesen. Vispa tills du har en fin kräm.