Skip to content
Open navigation

One-Pot Saffranris med kyckling

Denna One-Pot saffranris med kyckling är otroligt enkel, kräver väldigt lite hackning och är en av super goda måltiderna som familjen ser fram emot varje gång jag lagar.

Av Parisa Jakobsson

    Instruktioner

    1. Blötlägg riset ca 1 timme före tillagning.
    2. Fräs kycklingen runtom i en stekpanna tills den får färg, ca 5 min. Tillsätt lite olja. Salta och peppra
    3. Lyft upp kycklinge och lägg över dem i en fat. Tillsätt hackade lök och vitlök i pannan. Stek tills läken mjuknar.
    4. Tillsätt saffran och ris och fräs i några minuter.
    5. Häll på kycklingbuljong och kokosmjölk och blanda.
    6. Lägg på kycklingen och sätt på lock. Låt sjuda ca 20-25 minuter på svag värme eller tills riset är klart.
    7. Toppa med granatäpple och persilja.