Skip to content
Open navigation

Chorizo gryta

Det är soppsäsong. Jag älskar att komma hem till en riktigt varm skål av soppa eller gryta. Den här rätten är på riktigt en favort där man klickar in en sked yoghurt och äter grytan med baugette.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Instruktioner

    1. Hacka chorizo, bacon och blodkorven.
    2. Börja med att steka bacon knaprigt i stekpanna eller i en gryta.
    3. Lägg ner chorizon och stek tills den får yta.
    4. Tillsätt blodkorven och stek i 2 min. Ta bort all onödigt fett som har samtlas i pannan.
    5. Tillsätt hackade vitlök, rökt paprikapulver och chiliflakes efter smak.
    6. Lägg i vita bönor och krossade tomaterna. Koka under lock på låg värme i ca 10 min.
    7. Servera med en klick yoghurt, hackade persilja och bröd till.

    Notes