Ingredienser
Morotsmuffins
- 3 st Ägg
- 2 1/2 dl Strösocker
- 100 g Smält smör
- 1 dl Mjölk
- 3 1/2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Malen kardemumma kärnor
- 1 tsk Ingefära
- 1 tsk Havssalt
Cream Cheese frosting
- 100 g Mjuk smör
- 50 g Florsocker
- 250 g Kylskåpskall cream cheese
- 1 tsk Vaniljpulver
- 2-3 tsk Limejuice
Instruktioner
Morotsmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
- Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
- Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut muffinsformar på en muffinsplkåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.
Cream Cheese frosting
- Börja vips smöret vitt och lite fluffigt, ca 5 min.
- Tillsätt florsocker, vaniljpulver, limejuice och cream cheesen. Vispa tills du har en fin kräm.