Skip to content
Open navigation

Morotsmuffins med cream cheese frosting

Med sin enastående kryddsmak, supermjuka muffins och sammetslena cream cheese frosting är detta verkligen den bästa morotskakan. Höj upp smakerna med att tillsätta pekannötter i smeten.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Morotsmuffins

    Cream Cheese frosting

    Instruktioner

    Morotsmuffins

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
    3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Placera ut muffinsformar på en muffinsplkåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    6. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.

    Cream Cheese frosting

    1. Börja vips smöret vitt och lite fluffigt, ca 5 min.
    2. Tillsätt florsocker, vaniljpulver, limejuice och cream cheesen. Vispa tills du har en fin kräm.

    Notes