Ingredienser
Citronkladdkaka
- 150 g Smält smör
- 2 dl Strösocker
- 2 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 1 St Citron (Även zest)
Blåbär Ganache
- 200 g Vit choklad
- 60 ml Blåbär pure
- 60 ml Vispgrädde
- 1 st Citron
Instruktioner
Citronkladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Förbred din form med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda ihop torra ingredienserna och blanda ner i smöret.
- Tillsätt ägg, citron zest och citron saft.
- Rör ihop till en slät smet. Fördela i din form.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 min.
Blåbärs Ganache
- Hacka vit chokladen grovt.
- Värm ihop blåbärs puren, vispgrädde och citron saften.
- När vispgrädden har kommit till kok-punkt häll över vispgrädden. Vänta 1 min innan du blandar ihop till en slät och blank Ganache.
- Plasta över o ställ i kyl eller i rumstemperatur över natten.
- Stansa ut små ringar av kladdkakor och spritsa snyggt över med Ganachen.