Skip to content
Open navigation

Kardemumma och saffran muffins med frosting

När persiska nyåret närmar sig, är det dags att sluta med alla dieter och börja smaska i sig massa goda sötsaker. Saffranscupcakes har en start exotisk smak tillsammans med en härlig gyllene färg.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Kardemumma och saffran muffins

    Pistagekräm

    Saffran frosting

    Instruktioner

    Kardemumma och Saffran muffins

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
    3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda ihop resterande torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Placera ut muffinsformar på en muffinsplkåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    6. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.

    Pistagekräm

    1. Lägg pistagenötterna i en matberedare. Mixa tills du får oljan ut ur pistagen. ca 10-15 min.
    2. Tillsätt florsocker, vaniljpulver och olja. Mixa till en slät pistagekräm. Smaka av med salt. Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum. Förvara pistagekrämen i en väl rengjord burk med lock. Ställ kallt.

    Saffran frosting

    1. Börja vispa smöret i ca 4-5min. Tillsätt florsocker och vispa lite till.
    2. Tillsätt Saffran och rosvatten och vispa till en krämig frosting. Häll i en spritspåse.
    3. Gräv ett litet hål i mitten av muffinsen och spritsa in pistagekrämen. Spritsa frostingen på toppen av muffinsarna. Dekorera med hackade pistagenötter och torkade rosblad.

    Notes