Ingredienser
Kardemumma och saffran muffins
- 3 st Ägg
- 2 1/2 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 100 g Smält smör
- 1 dl Mjölk
- 3 1/2 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1/2 tsk Havssalt
- 2 tsk Malen kardemumma kärnor
- 2 msk Brygd saffran (Blanda 1 g saffran med 1/2 dl kokt vatten)
Pistagekräm
- 200 g Pistagenötter
- 1-2 dl Florsocker
- 2-3 msk Solrosolja
- 1 tsk Vaniljpulver
Saffran frosting
- 250 g Rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl Florsocker
- 2 msk Brygd saffran
- 2 tsk Rosvatten
- Hackade Pistagenötter (För dekoration)
- Torkade Rosblad (För dekoration)
Instruktioner
Kardemumma och Saffran muffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
- Smält smöret och häll i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
- Blanda ihop resterande torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut muffinsformar på en muffinsplkåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.
Pistagekräm
- Lägg pistagenötterna i en matberedare. Mixa tills du får oljan ut ur pistagen. ca 10-15 min.
- Tillsätt florsocker, vaniljpulver och olja. Mixa till en slät pistagekräm. Smaka av med salt. Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum. Förvara pistagekrämen i en väl rengjord burk med lock. Ställ kallt.
Saffran frosting
- Börja vispa smöret i ca 4-5min. Tillsätt florsocker och vispa lite till.
- Tillsätt Saffran och rosvatten och vispa till en krämig frosting. Häll i en spritspåse.
- Gräv ett litet hål i mitten av muffinsen och spritsa in pistagekrämen. Spritsa frostingen på toppen av muffinsarna. Dekorera med hackade pistagenötter och torkade rosblad.