Ingredienser
- 180 g Rumsvarmt smör
- 200 g Strösocker
- 3 st Rumsvarm ägg
- 1 tsk Vaniljpulver
- 200 g Vetemjöl
- 1 msk Bryggd saffran (Blanda 1 g saffran med 1/2 dl kokt vatten)
- 100 g Sultana Russin
Instruktioner
- Värm ugnen till 190 grader. Klä 3 bakplåtar med bakplåtspapper.
- Vispa smör och socker tills det är krämigt och ljust.
- Tillsätt 1 ägg i taget. Vispa väl på medium/hög efter varje tillsats.
- Tillsätt vaniljen och saffran och rör om.
- Blanda i mjöl och rör om försiktigt tills allt är blandat och du har en smidig deg.
- Blanda i russinen.
- Skopa full skopa på bakplåtspapper men lämna utrymme mellan dem.
- Grädda i ugnen i 10-12 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Kyl på bakplåten i 5 minuter och överför sedan till ett galler.
Notes