Skip to content
Open navigation

Svamp Madeleinkakor med svampkräm

Jag har arbetat på ett recept som jag smakade när jag jobbade i Paris och när jag såg att andra kockar hade bakat dem till en middagsfest, visste jag att det är dags att baka dem själv. Den här svamp- och tryffelmadeleinen smakar himmelskt och den är perfekt som fingermat eller till fredagskvällen med ett glas vin eller varför inte 2 eller 3 glas.

Av Parisa Jakobsson

    Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och blanda i truffeloljan.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    4. Blanda dem torra ingredienserna och sikta i äggblandningen. Blanda försiktigt.
    5. Blanda i mjölken och lite i taget av smälta smöret i äggsmeten. Blanda tills du har en fin och slät smet.
    6. Fyll i formen och grädda i 7-9 minuter. Ta ut och låt svalna någon minut.

    Svampkräm

    1. Skala och hacka vitlök och lök. Ansa champinjonerna pch skär i småbitar.
    2. Stek dem tillsammans tills vätska från svampen försvunnit. Låt svalna
    3. Mixa ihop svamp- och lökfräset med färskost och smör. Smaka av med salt och peppar.
    4. Spritsa över madeleinekakorna.

    Notes