Ingredienser
Focaccia deg
- 650 ml Ljummen vatten
- 2 tsk Havssalt
- 1 kg Vetemjöl
- 10 g Torrjäst
- 20 g Honung
Pesto
- 25 g Skalade mandlar
- 25 g Valnötter
- 40 g Färska Persilja
- 40 g Färsk Mynta
- 40 g Färsk koriander
- 2 st Vitlöksklyfror
- 50 g Cheddarost
- 1/2 st Citron
- 5 msk Olivolja
- salt/peppar
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna, förutom olivoljan, till degen i en degblandare och kör på lägsta hastighet i ca 5-8 min.
- Lägg degen i en lätt oljad skål och låt den jäsa i 1 timme under fuktig kökshandduk eller till dubbel storlek i rumstemperatur.
- Lägg alla ingridenserna i en mixer och mixa ihop.
- Strö ut lite mjöl på bakbordet, det ska bara vara en tunn hinna med mjöl. Kavla ut degen till en rektangulär, cirka 60 × 80 cm. Lyft lite på degen under tiden så att den slappnar av, och strö ut lite mer mjöl på bordet, om det behövs.
- Bred ut fyllningen jämnt över halva degen och rulla ihop degen.
- Skär rullen i 18 bitar med en vass kniv.
- Lägg i bakbrickan med virvelsidan uppåt och ordna dem lagom nära varandra.
- Täck med en ren, fuktig kökshandduk och låt dem jäsa i 45 minuter till 1 timme eller tills dubbel storlek.
- Värm ugnen till 220°C.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de är gyllene.
- Ringla över en matsked extra virgin olivolja.
Notes