Skip to content
Open navigation

Pesto Focaccia Bullar

Den absolut enklaste och godaste focicca du kan hitta.

Av Parisa Jakobsson

    Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna, förutom olivoljan, till degen i en degblandare och kör på lägsta hastighet i ca 5-8 min.
    2. Lägg degen i en lätt oljad skål och låt den jäsa i 1 timme under fuktig kökshandduk eller till dubbel storlek i rumstemperatur.
    3. Lägg alla ingridenserna i en mixer och mixa ihop.
    4. Strö ut lite mjöl på bakbordet, det ska bara vara en tunn hinna med mjöl. Kavla ut degen till en rektangulär, cirka 60 × 80 cm. Lyft lite på degen under tiden så att den slappnar av, och strö ut lite mer mjöl på bordet, om det behövs.
    5. Bred ut fyllningen jämnt över halva degen och rulla ihop degen.
    6. Skär rullen i 18 bitar med en vass kniv.
    7. Lägg i bakbrickan med virvelsidan uppåt och ordna dem lagom nära varandra.
    8. Täck med en ren, fuktig kökshandduk och låt dem jäsa i 45 minuter till 1 timme eller tills dubbel storlek.
    9. Värm ugnen till 220°C.
    10. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de är gyllene.
    11. Ringla över en matsked extra virgin olivolja.

    Notes