Skip to content
Open navigation

Citronkladdkakor med Blåbär Ganache

Dessa smakrika små bitar ser så underbara ut att du inte vill äta dem, men när du väl har börjat kommer du inte kunna sluta.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Citronkladdkaka

    Blåbär Ganache

    Instruktioner

    Citronkladdkaka

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbred din form med bakplåtspapper.
    2. Smält smöret i en kastrull.
    3. Blanda ihop torra ingredienserna och blanda ner i smöret.
    4. Tillsätt ägg, citron zest och citron saft.
    5. Rör ihop till en slät smet. Fördela i din form.
    6. Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 min.

    Blåbärs Ganache

    1. Hacka vit chokladen grovt.
    2. Värm ihop blåbärs puren, vispgrädde och citron saften.
    3. När vispgrädden har kommit till kok-punkt häll över vispgrädden. Vänta 1 min innan du blandar ihop till en slät och blank Ganache.
    4. Plasta över o ställ i kyl eller i rumstemperatur över natten.
    5. Stansa ut små ringar av kladdkakor och spritsa snyggt över med Ganachen.

    Notes