Ingredienser
Hallonmuffins
- 3 st Ägg
- 225 g Strösocker (2 ½dl)
- 5 g Vaniljsocker (1tsk)
- 100 g Smör
- 1 dl Mjölk
- 210 g Vetemjöl (3 ½dl)
- 10 g Bakpulver (2tsk)
- 1 nypa salt
- Ca 50 g Frysta hallon
Mascarpone frosting
- 300 g Vispgrädde (3dl)
- 200 g Mascarpone
- 90 g Florsocker (1,5dl)
- 5 g Vaniljpulver (1tsk)
- Rosa matfärg
Instruktioner
Hallonmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda försiktigt med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt tillsammans och vänd ner i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 delar med smet.
- Lägg i 2-3 frysta hallon i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 min.
- Låt muffinsarna svalna helt.
Mascarpone frosting
- Vispa alla ingredienserna tillsammans till en riktigt fint och krämig frosting.
- Häll den i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på cupcakesen. Dekorera gärna med färska hallon och andra bär.