Ingredienser
Kardemumma Bottnar
- 225 g Mjuk smör (Rumstempererat)
- 5 st Stora Ägg
- 85 g Solrosolja
- 340 g Kakmjöl (Vetemjöl som du blandar med 2 msk bakpulver)
- 290 g Strösocker
- 1 tsk Vanilj Extract
- 1 tsk Malen kardemumma kärnor
Hallonsylt
- 250 g Frysta hallon
- 250 g Syltsocker
- 1 tsk Malen kardemumma kärnor
- 1 Citron
Mascarpone Frosting
- 3 dl Vispgrädde
- 250 g Mascarpone
- 30-40 g Florsocker
- 1 tsk Vaniljpulver
- Färska hallon och mynta (Till dekoration)
Instruktioner
Tårtbotten
- Sätt ugnen på 140 grader varmluft (165 grader vanlig ugn) och klä två formar, 20 cm, med bakplåtspapper.
- Tillsätt alla ingridenserna i en köksmaskin. Mixa tills allt har blandats ihop. Var försiktigt att inte över mixa.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan bör ha ljus gyllene färg. Låt svalna.
Hallonsylt
- Blanda bären med sockret i en kastrull.
- Koka sakta upp under omrörning så att bären släpper sin vätska.
- Koka sedan sakta ytterligare ca 5 minuter. Skumma under tiden. Låt svalna i kyl innan användning.
Frosting
- Börja vispa vispgrädden lite lätt.
- Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt vispa tills du har en krämig frosting.
Montering
- Lägg en botten på ett fat och spritsa en mur med mascarpone längs ytterkanten. Bred ut hälften av hallonsylten innanför muren. Lägg på nästa botten. Bred ett tunt lager mascarpone runt om hela tårtan och dekorera men färska hallon och mynta blad.