Ingredienser
- 800 g Kycklingben
- 4-5 dl Basmatiris
- 1 st Gul lök
- 4-6 st Vitlöksklyftor
- 3-4 msk Brygd saffran
- 1-2 förp Kokosmjölk (500 ml)
- 1 st Kycklingbuljong
- Granatäpplekärnor
- Färsk hackade persilja
- Olja
- salt/peppar
Instruktioner
- Blötlägg riset ca 1 timme före tillagning.
- Fräs kycklingen runtom i en stekpanna tills den får färg, ca 5 min. Tillsätt lite olja. Salta och peppra
- Lyft upp kycklinge och lägg över dem i en fat. Tillsätt hackade lök och vitlök i pannan. Stek tills läken mjuknar.
- Tillsätt saffran och ris och fräs i några minuter.
- Häll på kycklingbuljong och kokosmjölk och blanda.
- Lägg på kycklingen och sätt på lock. Låt sjuda ca 20-25 minuter på svag värme eller tills riset är klart.
- Toppa med granatäpple och persilja.