Ingredienser
- 4 st Auberginer
- 4 st Gul lök
- 4 st vitlök
- 2-3 msk Torkade mynta
- 2 msk Gurkmeja
- 1-2 msk Tahini eller yoghurt
- salt/peppar
- Hackade Valnötter
Instruktioner
- Skala och dela auberginerna.
- Stek tills dem har mjuknat. Lägg sedan på hushållspapper för att torka av oljan.
- Hacka löken och stek tills dem har blivit karamelliserade.
- Tillsätt torkade myntan och stek tillsammans med löken.
- Tillsätt vitlöken och stek lite till.
- Lägg in auberginerna och krossa dem med en gaffel och blanda med löken.
- Tillsätt gurkmeja, salt, peppar och till sis tahini/yoghurt samt valnötter och blanda allt tillsammans. Fortsätt stek i 2-3 min.
- Lägg upp röran på en fat och ringla tahini el yoghurt. Servera med din favorit bröd el kex.