Skip to content
Open navigation

Persiska madeleinekakor

Madeleine är franska, skalformade kakor. De är krispiga på utsidan och mjuka som en sockerkaka på insidan. Detta är ett snabbt och enkelt recept som du säkert kommer att älska.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Dekoration

    Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn smöret och ställ åt sidan.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    4. Blanda dem torra ingredienserna och sikta i äggblandningen. Blanda försiktigt.
    5. Blanda rosvatten och mjölk. Blanda mjölken och lite i taget av det brynta smöret i äggsmeten. Blanda tills du har en fin och slät smet.
    6. Fyll i formen och grädda i 7-9 minuter. Ta ut och låt svalna någon minut.

    Dekoration

    1. Smält chokladen i mikro och blanda i oljan. Doppa kakorna i chokladen och strö över rosblad och pistagenötter. Låt dem stelna.

    Notes