Ingredienser
- 2 st Ägg (2 st)
- 65 g Strösocker
- 2 tsk Vaniljpulver
- 100 g Smör
- 120 g Vetemjöl
- 1/2 tsk Bakpulver
- 25 g Mjölk
- 2 tsk Rosvatten
- 1 tsk Malen kardemumma kärnor
Dekoration
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda dem torra ingredienserna och sikta i äggblandningen. Blanda försiktigt.
- Blanda rosvatten och mjölk. Blanda mjölken och lite i taget av det brynta smöret i äggsmeten. Blanda tills du har en fin och slät smet.
- Fyll i formen och grädda i 7-9 minuter. Ta ut och låt svalna någon minut.
Dekoration
- Smält chokladen i mikro och blanda i oljan. Doppa kakorna i chokladen och strö över rosblad och pistagenötter. Låt dem stelna.