Skip to content
Open navigation

Persiska Russinkakor

Under persiska nyåret är dessa russinkakor mycket populära, förmodligen på grund av deras mjuka och sega konsistens och smöriga söta smak.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190 grader. Klä 3 bakplåtar med bakplåtspapper.
    2. Vispa smör och socker tills det är krämigt och ljust.
    3. Tillsätt 1 ägg i taget. Vispa väl på medium/hög efter varje tillsats.
    4. Tillsätt vaniljen och saffran och rör om.
    5. Blanda i mjöl och rör om försiktigt tills allt är blandat och du har en smidig deg.
    6. Blanda i russinen.
    7. Skopa full skopa på bakplåtspapper men lämna utrymme mellan dem.
    8. Grädda i ugnen i 10-12 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Kyl på bakplåten i 5 minuter och överför sedan till ett galler.

    Notes