Skip to content
Open navigation

Potatissoppa med Stek och hemgjorda krutonger

Baby it’s cold outside...

Av Parisa Jakobsson

     

    Ingredienser

    Instruktioner

    1. Grilla eller koka potatisen mjukt. Skala.
    2. Stek hackade purjolöken i ca 5-6 min.
    3. Tillsätt finhackade vitlök, rosmarin, timjan, citron zest och stek tillsammans med purjolök i ca 2 min.
    4. Tillsätt mjölet och stek tills du får nötig smak.
    5. Tillsätt kycklingbuljong, krossade potatisen, vispgrädde och smaka av med salt o peppar.
    6. Låt småkoka i ca 10 min.
    7. Mixa sedan allt i en mixer tills du får en krämig och len soppa.

    Krutonger

    1. Dela brödet i små bitar blanda med hackade rosmarin, olivoljan och peppar. Stek dem i stekpanna tills dem har fått färg.

    Stek

    1. Tag fram köttet i tid så det blir rumstempererat. En kylskåpskall köttbit kyler ner pannan och ger ingen fin stekyta.
    2. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar
    3. Stek köttet på hög värme i en stekpanna med smör och olja. Stek 2-3 minuter eller tills köttet vätskar sig på den ostekta sidan. Vänd köttet och stek ytterligare 2-3 minuter.
    4. Häll soppan i en djup skål lägg i krutonger, kött, creme fraiche och bitar av blue cheese. Strö över lite hackade gräslök. Enjoy 😉

    Notes