Ingredienser
- 6 st Potatis
- 1 st Purjolök
- 3 st vitlök
- 2 st Timjankvistar (Finhackade)
- 3 st Rosmarin (Finhackade)
- 2 dl Vispgrädde
- 3 msk Mjöl
- 8 dl Kycklingbuljong
- 1 msk Rökt paprikapulver
- salt/peppar
- Smör (till stekning)
- Gräslök (eller gräslöksolja)
- 1 st Citron Zest
- 2 st Entrecote (ca 450 g)
- Bröd (Till krutonger)
- Creme Fraiche
- Mögelost (Blue cheese)
Instruktioner
- Grilla eller koka potatisen mjukt. Skala.
- Stek hackade purjolöken i ca 5-6 min.
- Tillsätt finhackade vitlök, rosmarin, timjan, citron zest och stek tillsammans med purjolök i ca 2 min.
- Tillsätt mjölet och stek tills du får nötig smak.
- Tillsätt kycklingbuljong, krossade potatisen, vispgrädde och smaka av med salt o peppar.
- Låt småkoka i ca 10 min.
- Mixa sedan allt i en mixer tills du får en krämig och len soppa.
Krutonger
- Dela brödet i små bitar blanda med hackade rosmarin, olivoljan och peppar. Stek dem i stekpanna tills dem har fått färg.
Stek
- Tag fram köttet i tid så det blir rumstempererat. En kylskåpskall köttbit kyler ner pannan och ger ingen fin stekyta.
- Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar
- Stek köttet på hög värme i en stekpanna med smör och olja. Stek 2-3 minuter eller tills köttet vätskar sig på den ostekta sidan. Vänd köttet och stek ytterligare 2-3 minuter.
- Häll soppan i en djup skål lägg i krutonger, kött, creme fraiche och bitar av blue cheese. Strö över lite hackade gräslök. Enjoy 😉