Ingredienser
- 2 st Ägg
- 1 msk Strösocker
- 80 g Smält smör
- 10 g Truffelolja
- 100 g Vetemjöl
- 10 g Torkade svamp (Pulver)
- 100 g Hasselnötsmjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 25 g Mjölk
Svampkräm
- 100 g Philadelphia ost
- 3-4 st Champinjoner
- 20 g Rumsvarmt smör
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyfror
- Salat/peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och blanda i truffeloljan.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda dem torra ingredienserna och sikta i äggblandningen. Blanda försiktigt.
- Blanda i mjölken och lite i taget av smälta smöret i äggsmeten. Blanda tills du har en fin och slät smet.
- Fyll i formen och grädda i 7-9 minuter. Ta ut och låt svalna någon minut.
Svampkräm
- Skala och hacka vitlök och lök. Ansa champinjonerna pch skär i småbitar.
- Stek dem tillsammans tills vätska från svampen försvunnit. Låt svalna
- Mixa ihop svamp- och lökfräset med färskost och smör. Smaka av med salt och peppar.
- Spritsa över madeleinekakorna.