Ingredienser
- 500 g Köttfärs 12%
- 4 st Potatis (Tärnad)
- 1 st Rödlök
- 3-4 st vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 1 Kruka Persilja
- 1 Kruka Koriander
- salt/peppar
- chiliflakes
- Grukmeja
- 1-2 Påsar Pitabröd
- Olivolja (Till stekning)
Instruktioner
- Börja med att steka hackade potatisen, blanda sedan i hackade rödlök, vitlök och gurkmeja.
- Stek köttfärsen i en annan stekpanna. Tillsätt tomatpuré och stek dem tillsammans.
- Häll över potatisblandningen och stek dem med köttfärsen. Salta, peppra och häll i lite till gurkmeja.
- Häll över hackade persilja och koriander. Stek allt tillsammns i ca 3-5 min med låg värme.
- Dela pita brödet i mitten och lägg över köttblandningen. Vik ihop brödet i 3 delar som en triangel.
- Lägg pirogerna på stekpanna med lite olja och stek dem till en härlig gyllene färg. Eller tills du får den knaprigheten du önskar på brödet. Enjoy!