Skip to content
Open navigation

Tahdig piroger

Beroende framkallande piroger med smaker från persien.

Av Parisa Jakobsson

    Ingredienser

    Instruktioner

    1. Börja med att steka hackade potatisen, blanda sedan i hackade rödlök, vitlök och gurkmeja.
    2. Stek köttfärsen i en annan stekpanna. Tillsätt tomatpuré och stek dem tillsammans.
    3. Häll över potatisblandningen och stek dem med köttfärsen. Salta, peppra och häll i lite till gurkmeja.
    4. Häll över hackade persilja och koriander. Stek allt tillsammns i ca 3-5 min med låg värme.
    5. Dela pita brödet i mitten och lägg över köttblandningen. Vik ihop brödet i 3 delar som en triangel.
    6. Lägg pirogerna på stekpanna med lite olja och stek dem till en härlig gyllene färg. Eller tills du får den knaprigheten du önskar på brödet. Enjoy!